Veelgestelde vragen

V

Wat is communicatiecoaching?

A

Communicatie coaching focust zich op jouw manier van communiceren. Zowel verbaal als non-verbaal. We kijken wie je bent, waar je wilt zijn en hoe je daar kunt komen. Je leert om met behulp van je communicatie vanuit een ander perspectief naar je leven te kijken. Communicatiecoaching verandert je mindset en moedigt je aan om ‘outside the box’ te denken waardoor je nieuwe skills ontwikkelt die je helpen in het bereiken van je doelen.

V

Wat is het verschil tussen communicatiecoaching en lifecoaching?

A

Simpel gezegd: een communicatiecoach kijkt naar je taalgebruik en non-verbale communicatie in het heden en helpt je op weg naar de toekomst die je graag wilt hebben. Een lifecoach kijkt regelmatig naar het verleden om je om te leren gaan met het heden. Zoals ik het zie is communicatiecoaching gericht op een samenwerking tussen coach en cliënt. De coach helpt de cliënt verder door uit te gaan van mogelijkheden in het nu. Bij communicatiecoaching leidt JIJ het gesprek. De focus ligt op het heden, de toekomst en het creëren van jouw ideale leven.

V

Geef je advies?

A

Nee. Mijn rol als coach is er om jou te laten verbinden met de vrouw die al in jou zit en die jij wilt zijn. Een cliché is niet voor niets een cliché: maar jij hebt alle antwoorden al in je. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor je eigen leven en je eigen keuzes. Wat ik vind is daarin totaal niet belangrijk.

V

Hoeveel sessies heb ik nodig?

A

Dit verschilt per persoon, maar na ons eerste gesprek heb ik daar een beter idee van en krijg je een indicatie. Belangrijk om te onthouden: mijn doel is om jou te helpen je doelen zo snel en effectief mogelijk te bereiken zodat je het in de toekomst zelf kan en mij niet meer nodig hebt.

V

Heb ik echt een (communicatie)coach nodig?

A

Nou ja, niet per se natuurlijk. Je hebt ook geen personal trainer nodig. Of een businesscoach. Je kunt gewoon alles zelf uitzoeken. Een cursus volgen of een studie. En vervolgens daarmee gaan oefenen totdat je krijgt wat je wilt. Maar, dat duurt een stuk langer. En de kans is groot dat je nu al te weinig tijd hebt voor alles wat je wilt en moet doen. Het maakt het makkelijker als je iemand hebt die je helpt.

V

Waarom zou ik betalen voor coaching als ik ook met vrienden/familie kan praten?

A

Het is altijd goed om mensen te hebben met wie je kunt praten zoals vrienden en familie. Maar er is een maar. Jouw vrienden en jouw familie kennen jou. Daardoor is de kans groot dat ze hun eigen onbewuste vooroordelen en ervaringen op jou projecteren. En dit werkt contraproductief. Een goede coach laat persoonlijke meningen achterwege en concentreert zich alleen op jouw belang. Het draait om jou. Niet om wat de coach denkt, vindt of voelt. Je hoeft nergens aan te voldoen. Je hoeft je niet anders voor te doen. Je kunt zijn wie je bent.