Communicatiecoaching

Wat is Jouw Communicatiecoaching?

We praten en communiceren de hele dag door. Het is zo normaal dat we zelden vraagtekens zetten bij wat we zeggen of wat we uitstralen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Vreemd eigenlijk als je bedenkt hoeveel impact taalgebruik op ons zelfbeeld en ons wereldbeeld heeft. Taal kleurt je wereld of maakt deze donker. Het speelt een grote rol in hoe we ons voelen. En in hoe we overkomen. Taal maakt krachtig. Maar ook onzeker. En dan heb je nog de combinatie met je uitstraling. Je non-verbale communicatie. Je kunt nog zo duidelijk zijn in wat je zegt, als je de uitstraling van een dood vogeltje hebt, dan schiet het niet echt op.

Waar begint Jouw Communicatiecoaching?

Het startpunt van Jouw Communicatiecoaching is altijd jouw taalgebruik en je non-verbale communicatie. Ik heb de Wat Zeg Je Nou Echt – Taalscan ontwikkeld om hier een analyse van te maken. Natuurlijk zit er méér achter jouw taalgebruik. En afhankelijk van jouw vraag aan mij, besteden we hier ook aandacht aan.

Maar in the end, alles begint met taal. En het juiste gebruik van woorden is een essentieel onderdeel van assertieve communicatie. Daarom is inzicht in je taalgebruik een must voor iedereen die op basis van gelijkwaardigheid en respect een gesprek wil aangaan.

Loes Broen van Jouw Communicatiebureau loopt als Jouw Communicatiecoach door de straat.

Voor wie is communicatiecoaching geschikt?

Als Jouw Communicatiecoach kan ik je helpen bij de volgende vragen:

 • Waarom luistert niemand naar me?
 • Waarom word ik niet gehoord?
 • Waarom durf ik me niet uit te spreken?
 • Waarom kan ik niet zeggen wat ik denk?
 • Waarom zeg ik altijd ja als ik nee wil zeggen?
 • Waarom voel ik me niet thuis in mijn team/organisatie?

Ik vind het ontzettend belangrijk om te werken met mensen die begrijpen dat duurzame verandering van gewoontes, zoals je taalgebruik en non-verbale communicatie, tijd kost. En commitment.

Daarom doe ik geen beloftes. Ik beloof jou geen gouden bergen en mega transformaties. Maar ik kan je verzekeren dat je verandering zult voelen als je oefent en aandacht besteedt aan dat wat je graag wilt bereiken. Dat je vanuit een zelfverzekerd en krachtig gevoel durft te spreken. En dat jij je stem (terug)vindt.

Loes Broen Jouw Communicatiecoach van Jouw Communicatiebureau
Ook jouw stem mag gehoord worden.
Loes Broen

Communicatiecoaching is perfect voor jou als:

 • je je stem (terug) wilt vinden
 • je wilt leren hoe jij jouw taalgebruik voor je kunt laten werken in plaats van tegen je;
 • je meer zelfvertrouwen wilt hebben;
 • je eindelijk ook eens wilt zeggen wat je denkt;
 • je krachtiger wilt overkomen;
 • je wilt leren hoe je in je communicatie en met je taalgebruik dichtbij jezelf kunt blijven;
 • je wilt leren om vanuit je ‘IK’ te spreken;
 • je inzicht wilt krijgen in je non-verbale communicatie;
 • je inzicht wilt in hoe je huidige taalgebruik en non-verbale communicatie je misschien belemmert in datgene wat je wilt;
 • je meer wilt leren over (jouw) taalgebruik en de impact daarvan op je zelfbeeld en je wereldbeeld;

Aanbod voor Jouw Communicatiecoaching

 • Kennismakingscall
 • 3 maanden communicatiecoaching
 • ruimte om 24/7 je vragen per mail te stellen
 • Wat Zeg Je Nou Echt – Taalscan in een voor jou op maat gemaakt rapport met:
  • jouw communicatiestijl
  • een analyse van jouw taalgebruik én wat je echt zegt
  • een beschrijving van jouw non-verbale communicatie
  • minimaal 3 praktische tips die je kunt toepassen op het gebied van taal en communicatie
 • Opvolgingscall 4 weken na afronding van het traject.

Het aanpassen van je taalgebruik en het veranderen van je non-verbale communicatie doe je niet even binnen week. Daarom spreidt dit traject zich uit over 3 maanden. De eerste 3 weken staan in het teken jouw vraag, jouw taalgebruik en jouw non-verbale communicatie. De 3 sessie daarna worden verdeeld over 10 weken. Op deze manier krijg je de ruimte om te oefenen, te voelen en op te merken hoe het gaat. Tussendoor ben ik bereikbaar voor vragen.

Praat Je Krachtig - 3 maanden traject

Sessie 1: CHECK-IN: Tijdens deze check-in sessie bespreken we jouw vraag. Waar wil je aan werken? Wat wil je bereiken? En wanneer ben je tevreden?
Duur: +/- 30 min/

Sessie 2: Wat Zeg Je Nou Echt: Tijdens deze sessie gaan we verder in op jouw vraagstuk. Ik maak tegelijkertijd een analyse van je taalgebruik en non-verbale communicatie. Je ontvangt een rapport met de analyse vóór onze 3de sessie zodat jij je kunt voorbereiden.
Duur: 60-90 min.

Sessie 3: De Analyse: Deze week staat in het teken van de taalanalyse. Hoe zie jij jezelf hierin terug? En wat vind je hiervan? We bespreken praktische stappen en oefeningen waar je de komende 2 weken aandacht aan gaat besteden.
Duur: 45-60 min.

Sessie 4: De Eerste Stap: Na 3 sessies, is duidelijk hoe je jouw verbale en non-verbale communicatie vóór je kunt laten werken. Deze week is de eerste stap richting concrete verandering. We bespreken de oefeningen die je de afgelopen weken hebt gedaan. Hoe dit voor je voelt. Waar je tegenaan loopt. En of je iets anders nodig hebt.
Duur: 45-60 min.

Sessie 5: De Verandering: Na een paar weken oefenen, zetten we vandaag de puntjes op de spreekwoordelijke i. Tijdens onze sessie spelen we een situatie na. Dit wordt opgenomen. En deze beelden kijken we terug. Ben je blij met wat je ziet? Top! Minder blij? Dan breng ik voor jou in kaart wat je aan kunt passen.
Duur: 45-60 min.

Sessie 6: CHECK-UP: Na 4 weken check ik met jou hoe het met je gaat. Ik ben jouw stok achter de deur. Want je moet me natuurlijk vertellen of je consequent nadenkt over je taalgebruik, non-verbale communicatie en het effect daarvan. Als je nog vragen hebt, dan mag je me die uiteraard stellen!
Duur: +/- 30 min.

2794,- euro

Reviews: wat anderen zeggen

Sandrine Peters, refugee integration specialist.
Loes heeft gevoel voor humor en is eerlijk zonder een oordeel te vellen. Na een gesprek met haar blijven haar woorden hangen. Ze zijn voor mij helpend om tot beslissingen te komen. En om mijn gedachtes in een ander perspectief te zien. Als je op zoek bent naar een coach die je laat zien wat je echt zegt, dan raad ik Loes absoluut aan.
Merel van Andel, arts.
Loes heeft een sterk observerend vermogen. Zij is in staat om in korte tijd in te zien waar het probleem ligt en kan vervolgens op constructieve wijze jou in laten zien welke punten je tegenaan loopt en hoe deze te veranderen. Ze is toegewijd, enthousiast en kan goed motiveren. Eigenlijk is een consult bij Loes een must voor iedere vrouwelijke young professional die heldere communicatie nastreeft en zich beter wil profileren.