Blog

Communicatie wordt vaak gezien als makkelijk. Als iets dat iedereen kan. Want ja, een gesprekje voeren, een tekst schrijven of een persconferentie houden, dat stelt toch niets voor? We communiceren de hele dag wat af met z’n allen. Ik ben van mening dat communicatie absoluut een vak is en dat het belangrijk is dat je weet wat je doet. Mijn motto is niet voor niets ‘Meer invloed, rust en zelfvertrouwen met behulp van je communicatie’. Mijn missie met Jouw Communicatiebureau is het versterken van je verbale en non-verbale communicatie. Ofwel je persoonlijke communicatie. In mijn blogs lees je hier alles over en vind je oefeningen om effectiever te communiceren.
Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? 3 tips.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? 3 tips.

Jouw taalgebruik bepaalt onbewust hoe jij jezelf ziet. Hoe je de wereld ziet. En hoe anderen jou zien. Jouw woorden bepalen ook hoe jij je voelt. En juist door jouw taalgebruik te versterken, kom jij krachtiger over. Krijg je meer zelfvertrouwen.

5 vragen om je negatieve gedachtes te reframen

5 vragen om je negatieve gedachtes te reframen

Reframing is kijken naar een situatie, gedachte of gevoel vanuit een andere invalshoek. Het reframen of herkaderen van een situatie kan je helpen om patronen te doorbreken. Waardoor jij je gezonder en meer ‘in control’ voelt over je eigen gedachtes.

Het communicatiemodel van Lasswell: uitleg en kritiek

Het communicatiemodel van Lasswell: uitleg en kritiek

Het communicatiemodel van Lasswell is een klassiek zender-ontvanger model. Het model is in 1948 ontwikkeld door de Amerikaanse socioloog en psycholoog Harold Lasswell. En wordt het beschouwd als één van de meest invloedrijke communicatiemodellen.

4 Communicatiestijlen: wat zeggen ze over jou?

4 Communicatiestijlen: wat zeggen ze over jou?

We ontwikkelen al jong een communicatiestijl. Of die stijl expressief, directief, vriendelijk of beschouwend is, ligt grotendeels aan hoe je bent opgegroeid. Door jouw taalgebruik en communicatiestijl onder de loep te nemen, kom je erachter wat jouw blinde vlekken zijn.