Blog

handen van Loes typen blog met 5 tips waarmee smalltalk nooit meer een probleem is

Met deze 5 tips is smalltalk nooit meer een probleem

Smalltalk, wat moet je ermee? Terwijl de een zonder problemen contact maakt met wie dan ook, gruwelt de ander bij het idee om over ditjes en datjes te praten.

Lees hier verder!
Loes typt blog met 5 redenen om feedforward te gebruiken

Hallo FeedForward, dag Feedback!

Zeg eens eerlijk; zit jij te wachten op ‘constructieve feedback’? Nee, toch? Gelukkig hoeft dat ook niet. In plaats van feedback, is er tegenwoordig feedforward

Lees hier verder!
Loes typt een blog op haar laptop over persuasieve communicatie

Persuasieve communicatie: alles wat je moet weten

We worden de hele dag door beïnvloed. Maar wanneer is persuasieve communicatie effectief? Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden maar de effectiviteit is afhankelijk van wie wat zegt tegen wie.

Lees hier verder!
Loes pakt iets aan. Wat zegt haar houding over haar non-verbale communicatie

De impact van je non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie verwijst naar de manier waarop mensen opzettelijk of onopzettelijk zonder woorden communiceren. Het heeft ontzettend veel impact op hoe anderen mensen ons zien en op hoe wij andere mensen zien.

Lees hier verder!
Loes zit achter de laptop en typt blog over effectief communiceren

Leer effectief communiceren met deze 5 skills

Effectief communiceren kun je leren. In deze blog: 5 skills die je kunt ontwikkelen om je communicatievaardigheden naar een hoger plan te tillen. Met als doel betere relaties, efficiënter werken en krachtige positionering.

Lees hier verder!
Loes zit achter de tafel aan haar laptop en zet blog over moeilijk gesprek op haar website

Met deze 8 tips voer je makkelijker een moeilijk gesprek

Je krijgt (ongevraagde) feedback. Je moet slecht nieuws brengen. Je komt in een discussie terecht. Of je probeert iemand iets te vertellen maar hoe je het ook went of keert je boodschap komt niet aan.

Lees hier verder!
Communicatiekwadrant: de 4 aspecten van een boodschap

Het communicatie-kwadrant en andere communicatiemodellen

De algemene basis van communicatie gaat uit van een zender, ontvanger en een boodschap. Miscommunicatie ontstaat doordat er ergens tussen die 3 ruis op de lijn komt. De Duitse psycholoog en communicatie expert Friedemann Schulz ontwikkelde een communicatiemodel: het communicatiekwadrant. Volgens dit model bestaat elke boodschap uit 4 aspecten.

Lees hier verder!
Loes Broen schrijft blog over assertief schrijven

Assertief schrijven; hoe doe je dat? 4 tips!

Hoe schrijf je assertieve e-mails en berichten zónder bot over te komen? Soms wil je niet antwoorden. Soms moet je een moeilijke boodschap brengen. Maar empathisch overkomen in geschreven communicatie is lastig. Ik heb 4 tips voor je om hiermee te oefenen.

Lees hier verder!
blog grenzen aangeven Jouw Communicatiebureau Loes Broen

Vind je grenzen en spreek ze uit

‘Je grenzen aangeven’ is tegenwoordig een populair thema. Toch hebben de meeste mensen nooit geleerd hoe je dit op een assertieve manier communiceert. Dat leidt vaak tot spanningen in relaties en op de werkvloer. Onbegrip. En je niet gehoord voelen. Dit kan jaren doorgaan. Maar het consequent negeren van je eigen grenzen, heeft altijd een negatieve impact op jezelf.

Lees hier verder!
Wheel of Life Sjabloon voor blog Loes Broen

Hoe the Wheel of Life je helpt met balans in je leven

Is jouw leven in balans? Of weet je dat niet zeker? Vul dan the Wheel of Life in. Door elk levensgebied een cijfer te geven, zie je direct of en welk gebied aandacht nodig heeft.

Lees hier verder!